Paspoort

Naam:

Geboortedatum:

Woonplaats:

Nationaliteit:

Discipline:

Lengte:

Gewicht:

Trainer:

Team:

Kas Haverkort

18-11-2003

Heemserveen

Nederlands

Porsche Carrera Cup Deutschland

182 cm

68 kg

Myself

GP Elite

Over kas

Drieënhalf jaar was Kas toen hij iedere woensdag en zaterdag in de kart ging trainen. De snelheid van de kart, is wat Kas al die tijd is bijgebleven. Er verscheen een grote lach op zijn gezicht als hij weer naar de kartbaan mocht. Zijn vader Peter zag het meteen: ‘Dit is zijn grote passie!’

‘’Van buiten, naar de binnenbocht en weer naar buiten”, roept Hans Huijskamp tegen zijn jongste cursisten. Karts snorren over Kartcircuit Alnone in Lelystad, naast het Midland Circuit. Kas was 3 jaar toen hij in een mini kart stapte. De eerste kart van een CRG 4 takt, met Honda motor!

Op de kartbaan in Berghem reed Kas zijn eerste officiële race. Als zesjarige verscheen hij gespannen aan de start. Wat een kick! Het bleek de start van een grote reeks races die daarop volgde. Hij moest hierdoor veel laten. Afspreken met vrienden kon vaak niet, maar dit heeft hij nooit erg gevonden. Karten vond hij het allerleukste om te doen!

Naast zijn ouders kreeg Kas begeleiding van: Patrick de Vries en Jennifer van der Beek. Twee ervaren coureurs in de karting. Pole Postition was de naam van dit team. Uiteraard resulteerde dit ook in Pole Position.

Danny Brand komt met Brand Racing Kas begeleiden in de overstap naar de Minimax. Ook mocht Kas samen met Danny uitkomen voor Nederland in de CIK FIA Academy. Drie wedstrijden waarin zo’n dertig landen aan mee deden allemaal met gelijke karts. Hierin werd kas

derde in het algemeen klassement en haalde hij zelfs een overwinning in Zweden. Hiervoor werd Kas gehuldigd op het CIK FIA gala te Wenen waar ook de top van de F1 gehuldigd werden.

De vijftienjarige inwoner van Heemserveen komt uit voor het Nederlandse kartteam Keijzer Racing in samenwerking met CRG Fabriek (Italië) in de OK-klasse en strijdt

daarin mee op het hoogst haalbare niveau, dat wil zeggen het Europees en wereld- kampioenschap, het Duits kampioenschap (DKM) en de WSK Series in Italië. Willem-jan is nu zijn trainer/coach, samen met Marco du Pau. Kas en Willem-Jan hebben elkaar nooit meer uit het oog verloren.

Zijn drive leverde hem een plek op bij de KNAF. Kas werd hier al snel opgenomen in het KNAF Talent First-programma. Hierdoor werd Kas officieel lid van TeamNL. Dankzij zijn officiële talentstatus bij de nationale bond kon Kas bovendien rekenen op steun van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

Kas heeft in 2020 het punt bereikt om de overstap naar de autosport te maken. Hij heeft gekozen voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap bij MP Motorsport.Dit kampioenschap is voor verschillende rijders de eerste stap geweest op weg naar de top in de autosport. Kas komt in deze klasse uit voor MP Motorsport. Dit bleek een heet succesvol jaar, waarin Kas Spaans F4 kampioen is geworden.

In 2021 is Kas bij MP Motorsport het FRECA Kampioenschap gaan rijden, het oude Formule Renault van eerder, dit was een jaar van veel ups en downs.

In 2022 is Kas benaderd door van Amersfoort Racing om bij hen het FRECA Kampioenschap te gaan rijden, dit jaar is Kas 5e geworden in het kampioenschap en in 2023 heeft hij dit vervolgd bij van Amersfoort Racing en is hij 4e geworden in het kampioenschap.

Dit jaar heeft Kas de open auto’s verruild voor de dichte auto’s en is hij bij het Nederlandse topteam GP-Elite om daar deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Deutschland en aan de Porsche Mobil 1 Supercup (in het voorprogramma van de F1).

Dit is een heel andere auto om in te racen, maar ook dit ligt Kas erg goed en is bovendien een super competitieve klasse.

2007

Begonnen met racen

2020

Debuut in F4

2019

Lid van TeamNL

2021

Debuut in FRECA

DutchEnglish