Paspoort

Naam:

Geboortedatum:

Woonplaats:

Nationaliteit:

Discipline:

Lengte:

Gewicht:

Trainer:

Team:

Kas Haverkort

18-11-2003

Heemserveen

Nederlands

FRECA

181 cm

62 kg

Marco du Pau

Van Amersfoort Racing

Over kas

Drieënhalf jaar was Kas toen hij iedere woensdag en zaterdag in de kart ging trainen. De snelheid van de kart, is wat Kas al die tijd is bijgebleven. Er verscheen een grote lach op zijn gezicht als hij weer naar de kartbaan mocht. Zijn vader Peter zag het meteen: ‘Dit is zijn grote passie!’

‘’Van buiten, naar de binnenbocht en weer naar buiten”, roept Hans Huijskamp tegen zijn jongste cursisten. Karts snorren over Kartcircuit Alnone in Lelystad, naast het Midland Circuit. Kas was 3 jaar toen hij in een mini kart stapte. De eerste kart van een CRG 4 takt, met Honda motor!

Op de kartbaan in Berghem reed Kas zijn eerste officiële race. Als zesjarige verscheen hij gespannen aan de start. Wat een kick! Het bleek de start van een grote reeks races die daarop volgde. Hij moest hierdoor veel laten. Afspreken met vrienden kon vaak niet, maar dit heeft hij nooit erg gevonden. Karten vond hij het allerleukste om te doen!

Naast zijn ouders kreeg Kas begeleiding van: Patrick de Vries en Jennifer van der Beek. Twee ervaren coureurs in de karting. Pole Postition was de naam van dit team. Uiteraard resulteerde dit ook in Pole Position.

Danny Brand komt met Brand Racing Kas begeleiden in de overstap naar de Minimax. Ook mocht Kas samen met Danny uitkomen voor Nederland in de CIK FIA Academy. Drie wedstrijden waarin zo’n dertig landen aan mee deden allemaal

met gelijke karts. Hierin werd kas

derde in het algemeen klassement en haalde hij zelfs een overwinning in Zweden. Hiervoor werd Kas gehuldigd op het CIK FIA gala te Wenen waar ook de top van de F1 gehuldigd werden.

De vijftienjarige inwoner van Heemserveen komt uit voor het Nederlandse kartteam Keijzer Racing in samenwerking met CRG Fabriek (Italië) in de OK-klasse en strijdt daarin mee op het hoogst haalbare niveau, dat wil zeggen het Europees en wereld- kampioenschap, het Duits kampioenschap (DKM) en de WSK Series in Italië. Willem-jan is nu zijn trainer/coach, samen met Marco du Pau. Kas en Willem-Jan hebben elkaar nooit meer uit het oog verloren.

Zijn drive leverde hem een plek op bij de KNAF. Kas werd hier al snel opgenomen in het KNAF Talent First-programma onder leiding van KNAF-bondscoach Giedo van der Garde. Hierdoor werd Kas officieel lid van TeamNL. Dankzij zijn officiële talentstatus bij de nationale bond kon Kas bovendien rekenen op steun van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

Kas heeft nu het punt bereikt om de overstap naar de autosport te maken. Hij heeft gekozen voor het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Dit kampioenschap is voor verschillende rijders de eerste stap geweest op weg naar de top in de autosport. Kas komt in deze klasse uit voor MP Motorsport, het Nederlandse team dat al vele successen boekte in de diverse Formule 4-kampioenschappen. Voor Kas een geweldige opstap richting zijn einddoel: Formule 1!

2007

Begonnen met racen

2020

Debuut in F4

2019

Lid van TeamNL

2021

Debuut in FRECA

DutchEnglish