Haverkort blijft bij MP Motorsport voor promotie naar Formula Regional European

Gepubliceerd door Kas Haverkort op 24 maart 2021

Kas Haverkort, kersvers winnaar van de Spaanse F4-titel, maakt in 2021 de opstap naar het Formula Regional European Championship by Alpine. Hij blijft daarvoor bij MP Motorsport uit Westmaas, het team waarmee hij vorig jaar Spaans kampioen werd.

Haverkort domineerde in 2020 de Spaanse Formule 4 met niet minder dan 13 overwinningen. Aan het eind van het seizoen pakte hij ook nog twee Formule Renault-weekenden met MP mee. In alle vier wedstrijden reed hij in de punten. Met een compleet seizoen in de Formula Regional European, dat is gefuseerd met de Eurocup Formule Renault, breidt Haverkort nu zijn ervaring op dat niveau uit.

“Bij MP blijven was de beste beslissing”, aldus Haverkort. “Vorig jaar hebben we samen het Spaanse F4-kampioenschap gewonnen, en ik zat er meteen goed bij toen ik verderop in het seizoen met het team een

paar Formule Renault-races heb gedaan. Bij dit team weten ze hoe ze moeten winnen, en bovendien voelt het voor mij lekker dicht bij huis. Laten we snel beginnen met dit seizoen!”

“Ik ben er trots op dat Kas deel uitmaakt van een enorm sterke Formula Regional European-bezetting voor dit jaar”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Het is geweldig dat hij weer een jaar bij ons blijft. Ik ben ervan overtuigd dat komend seizoen net zo’n succes wordt als vorig jaar. We hebben samen met Kas genoten van 2020, en we kunnen niet wachten om dat in 2021 nog eens dunnetjes over te doen.”

Haverkort krijgt steun van de KNAF als lid van TeamNL en reed in de karts op wereldniveau in de OK Junior, OK en KZ2 voordat hij de overstap maakte naar de eenzitters.

DutchEnglish