VAR tekent Kas Haverkort voor FRECA-seizoen 2022

Gepubliceerd door Kas Haverkort op 3 december 2021

Van Amersfoort Racing is verheugd om de toetreding van Kas Haverkort aan te kondigen. Hij zal voor de Nederlandse equipe uitkomen in het 2022 FIA gecertificeerde Formula Regional European Championship by Alpine.

Kas Haverkort treedt voor een tweede jaar toe tot FRECA, de afkorting van Formula Regional European Championship by Alpine. De Nederlander stapte vorig jaar in de serie nadat hij in 2020 Spaans F4-kampioen was geworden bij zijn debuut in de Formule-racerij.

Zoals veel van de groten begon Kas al op zeer jonge leeftijd met racen. Als driejarige nam hij voor het eerst plaats achter het stuur van een kart en sindsdien is hij nooit meer uit de racerij gestapt. Wat volgde was een succesvolle kartcarrière, die hij op 16-jarige leeftijd afsloot met een indrukwekkend palmares op de hoogste niveaus van de kartsport.

Niet geheel onverwacht liet Kas van zich horen door het Spaanse F4-kampioenschap te domineren en vervolgens de titel op te eisen in zijn eerste jaar in de Formule-racerij. Daarna was het een berekende zet om direct door te stoten naar het volgende niveau. In 2021 reed Haverkort als FRECA-Rookie en behaalde in de laatste race van het seizoen een indrukwekkende P4 algemeen (P2 Rookie).

Vorig jaar, mijn eerste jaar in FRECA, stond in het teken van leren“, zegt Haverkort, die net twee weken geleden 18 werd. Hij vervolgt: “De auto is heel anders dan een Formule 4-auto en is veel complexer. Hij is duidelijk veel sneller, maar vooral de grip is spectaculair. Ik geniet echt van de karakteristieken en kijk er enorm naar uit om nog een jaar met deze auto te racen. Voor mij is de samenwerking met Van Amersfoort Racing de sleutel tot het bereiken van mijn doelen voor het komende seizoen. Ik heb met hen getest, zowel in de F4 als recentelijk in de FRECA, en de professionaliteit en de staat van dienst van het team zijn indrukwekkend, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik me bij hen erg thuis voel!

Het Formula Regional European Championship by Alpine gaat zijn vierde seizoen in na de samensmelting tussen het Formula Regional European Championship en de Formula Renault Eurocup. Sindsdien heeft het kampioenschap zich sterk ontwikkeld en heeft het laten zien dat het ervaren coureurs voorbereidt op en af te leveren aan de high level series als het FIA F3 kampioenschap.

VAR’s

CEO Rob Niessink is duidelijk blij met de komst van de jonge Nederlander: “Het is geweldig om nog een Nederlandse coureur de gelederen te zien beklimmen, maar wat nog beter is, is dat we hem voor het komende seizoen in ons team hebben! Kas is duidelijk zeer getalenteerd, iets wat hij bewees door een F4-kampioenschapstitel te winnen, rechtstreeks uit het karten. We waren ons zeker al bewust van zijn capaciteiten, wat nog eens werd bevestigd tijdens de recente post-season test in Mugello. Het is nog een lange aanloop naar het eerste raceweekend in april, dus Kas en het team hebben kostbare tijd voor de best mogelijke voorbereiding!

Het seizoen 2022 van het FIA gecertificeerde Formula Regional European Championship by Alpine, zal 10 raceweekenden omvatten met elk 2 races. De eerste twee rondes van het seizoen zullen op Italiaanse bodem plaatsvinden; Monza vormt het decor voor ronde 1, gevolgd door ronde 2 die op het circuit van Imola wordt gehouden. De derde ronde kan worden beschouwd als een van de hoogtepunten van het seizoen, als het team dan de straten van Monaco deelt met de Formule 1. Ronde 4 wordt verreden op het circuit van Paul Ricard, waarna het konvooi verder naar het noorden reist voor ronde 5, die wordt verreden op het aan de Nederlandse kust gelegen Zandvoort, de thuiswedstrijd voor Kas Haverkort. Ronde 6 vindt plaats op de Hungaroring, gevolgd door ronde 7 op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps in België. Ronde 8 brengt het team naar de prachtige Stiermarkse Alpen om te racen op de Red Bull Ring, gevolgd door het voorlaatste raceweekend, gehouden op het circuit van Barcelona in Spanje. Voor de seizoensfinale, die voor eind oktober op het programma staat, reist het team opnieuw af naar Italië om toe te slaan op het circuit van Mugello.

Van Amersfoort Racing is een professioneel raceteam dat in Nederland is gevestigd. Het werd in 1975 opgericht door Frits van Amersfoort. Sindsdien heeft Van Amersfoort Racing een lange traditie opgebouwd in het ondersteunen van aanstormende coureurs op hun weg naar een hoger niveau. Coureurs als Max en Jos Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Kevin Magnussen en Giedo van der Garde kwamen in het begin van hun carrière allemaal uit voor het gelijknamige team van Frits van Amersfoort, alvorens door te dringen tot de Formule 1.

DutchEnglish