Kas Haverkort slaat terug na twee races met pech en scoort zege

Gepubliceerd door Kas Haverkort op 23 september 2020

Kas Haverkort heeft tijdens de derde ronde van het Spaanse Formule 4 kampioenschap op het circuit van Jerez de la Frontera de derde race gewonnen. De snelheid van de 16-jarige coureur van MP Motorsport was het hele weekend sterk, maar pech tijdens de kwalificatie en tijdens de eerste twee races zorgden niet voor een optimaal resultaat. In de afsluitende derde race beloonde Haverkort zich wel met de overwinning.

De coureur uit Heemserveen reed in de trainingen op vrijdag en in de natte trainingen op zaterdag veruit de snelste tijden van het veld. In de kwalificatie zat het echter niet mee. “Jerez is een technische baan en vanaf het begin ging het super. In de regen had ik de snelste tijd en een voorsprong van een halve seconde op de nummer twee. Vervolgens droogde de baan op en je hebt gewoon twee snelle tijden nodig. Ik moest in mijn laatste twee ronden zes man inhalen, terwijl de top 5 vrij baan had om een snelle tijd neer te zetten. Daardoor moest ik genoegen nemen met P7.”

Tijdens de eerste race slaagde Haverkort er in zich naar voren te werken. “Race 1 ging op zich wel goed. Ik startte

vanaf P7 en mijn start was goed. Ik probeerde de nummer 3 buitenom in te halen, maar hij tikte mijn achterband aan waardoor ik een lekke band opliep. Ik moest de pits in en dan ben je klaar. Race 2 verliep bijna identiek. Ik had een goede start vanaf P5. Op het rechte stuk werd ik afgesneden en vloog mijn voorvleugel eraf. Dat was echt jammer.”

In derde en afsluitende race zette Haverkort orde op zaken. De team NL-rijder domineerde de race! “In de laatste race mocht ik van pole vertrekken en had ik een goede start. Dat werd vervolgens een relatief makkelijke race. Ik kon een gaatje van 2,5 seconden slaan en heb de race gecontroleerd op P1 uitgereden. Wat snelheid betreft, was het gewoon een super weekend. Pech hoort er helaas ook bij, waardoor je niet de punten scoort die daar bij horen.”

En dus kan Haverkort positief vooruit kijken naar de komende race in Valencia. “Ik ben al drie keer uitgevallen, maar sta nog altijd aan kop. We hebben nog genoeg weekenden te gaan. Het is een super leuk kampioenschap, geen DRS, dus je moet het op eigen snelheid en echt racen doen.”

Bron: Racexpress

DutchEnglish